ZELFRIJDENDE AUTO’S ZIJN NIET KLAAR OM NAAR BOVEN TE COMEN. WAAROM? WAT ZIJN DE HUIDIGE OBSTAKELS?

Antwoord : HELL, NO.Nog niet 🙂

Zoals ik al zei in mij vorige berichten, de technologie is nog niet volwassen genoeg. Er zijn grote obstakels die moeten worden gebroken.Dus Ik zal over hen in dit bericht praten.

TECHNISCHE OBSTAKELS VOOR ZELFRIJDENDE AUTO’S

Zelfrijdende auto’s vereisen een redundante camera, radar en lidar (wat lijkt op radar voor lichtgolven, om het vermogen om te zien na te bootsen). De sensoren compenseren elkaars sterke en zwakke punten. Camera’s zijn goed in objectdetectie maar worstelen met weinig licht. Lidar werkt in alle lichtomstandigheden, maar lijdt in scenario’s zoals sneeuw. Maar overtollingheiden kunnen het risico op fouten vergroten. De vraag is: hoeveel overtollingheiden moeten er worden toegevoegd, om het voertuig betrouwbaarder te maken, zonder het feitelijk minder betrouwbaar te maken? Nou…het antwoord is simpel: hoe meer hoe beter 🙂 . Kunstmatige intelligentie komt weer op zijn plaats en big data zal het verschil maken.

GM Cruise: de zelfrijdende auto

Na het geven aan een robotauto de mogelijkheid om te zien er is de extra uitdaging, om het te laten begrijpen wat het ziet. En een geloof in de kernindustrie – dat kunstmatige intelligentie een zilveren kogel zal zijn – staat onder druk. Oneffen terrein en slecht weer blijven uitdagingen. Ondertussen, De GM Cruise zelfrijdende auto’s (foto) hebben naar verluidt moeite om te identificeren of objecten bewegen of stilstaan, nalaten voetgangers te zien terwijl ze fantoomfietsen zien. En ook de zelfrijdende auto’s van Waymo zouden problemen hebben met onbeschermde bochten naar links. Dus, het bedrijf zette veiligheidschauffeurs terug in de voertuigen nadat ze hadden geprobeerd ze eruit te halen.

De grootste uitdaging is om het voertuig de wereld eromheen te helpen begrijpen, en wat er gaat gebeuren in de wereld eromheen, en doe het in een mate die betrouwbaar en robuust genoeg is zodat het veilig is voor de openbare weg. Een van de lastigste dingen is om auto’s zonder bestuurder de ‘subtiele signalen’ te laten herkennen die mensen kunnen identificeren bij het voorspellen hoe andere weggebruikers zich zullen gedragen. Machine learning is sterk, maar het is nog broos in vergelijking met het menselijk brein dat een opmerkelijk vermogen heeft om hiaten in informatie op te vullen.

JURIDISCHE, REGELGEVENDE UITDAGINGEN VOOR AUTO’S ZONDER BESTUURDER

Afgezien van de technische obstakels, blijven er wettelijke en regelgevende hindernissen bestaan. De zelfrijdende auto-sector wacht nog steeds op federale normen die een lappendeken van staatswetten en vrijwillige richtlijnen zullen vervangen. Bovendien, is het nog steeds onzeker wie aansprakelijk is voor zelfrijdende auto-ongelukken: de bestuurder of de autofabrikant? Sommige mensen zouden zeggen in dat geval, de fabrikant van de auto zou zijn.
Oké, maar wat als de maker van de auto de technologie zonder bestuurder niet ontwikkeld heeft?

Waymo heeft bijvoorbeeld zijn zelfrijdende technologie geïnstalleerd op Chrysler Pacifica-minibusjes in Arizona. Het heeft geprobeerd dat aansprakelijkheidsdilemma weg te gaan. Het bedrijf werkte samen met het start-up verzekeringsbedrijf Trov om zijn renners te verzekeren voor reisgerelateerde medische kosten en materiële schade.

Automakers wachten niet op regelgevers. Dus, GM, Ford en Toyota Motor werkten in april 2019 samen om een ​​aantal veiligheidsnormen voor zelfrijdende auto’s te creëren. Een belangrijke katalysator voor ontwikkeling zal zijn indien bedrijven kunnen samenwerken bij het oplossen van incidenten, met of zonder een regelgevingskader.

PUBLIEKE PERCEPTIE-UITDAGINGEN VOOR ROBOTAUTO’S

Dan is er de consument, die grotendeels geen cavia wil zijn. Bijvoorbeeld, 7 op de 10 Amerikanen zijn bang om te rijden in volledig zelfrijdende voertuigen, een recente poll van de American Automobile Association gevonden heeft. Minder dan één op de vijf zou hun kinderen in één zetten. Deze Autos hebben inderdaad een mooie design maar op dit moment zijn nog steeds niet veilig om te rijden.

Renault Symbioz Concept
Renault Symbioz werd gepresenteerd op AUTO Show in Brussel 2018

Amerikaanse en Europese bestuurders moeten nog vertrouwen winnen na de dodelijke ongevallen van vorig jaar met een Uber zelfrijdende auto en een Tesla in Autopilot-modus. Ze maken zich ook zorgen over een cybersecurity-aanval in de hele vloot van Tesla.

De functie AutoPilot van Tesla is betrokken geweest bij recente doodelijke crashes.

Recente dodelijke 737 Max-crashes met zeer geautomatiseerde Boeing-jets hebben de inspanningen om menselijk oordeel te vervangen door kunstmatige intelligentie verder ondermijnd. Soms maakt scepsis plaats voor wantrouwen of regelrechte vijandigheid. Mensen in Arizona hebben geschreeuwd, rotsen gegooid en een pistool op zelfrijdende auto’s van Waymo gericht. Slash banden ? Natuurlijk, dat hebben ze ook gedaan.

Regelgevers en de industrie moeten ook vragen beantwoorden, zoals wie een klant in een rolstoel zal helpen als een robotaxi geen bestuurder heeft?. Op de een of andere manier zullen ze die cirkel moeten kwadrateren omdat het wegnemen van menselijke stuurprogramma’s een “must” is voor het zelfrijdende bedrijfsmodel. Als je een bestuurder kunt verwijderen die $ 50.000 of $ 100.000 per jaar verdient, dan betaalt het voor de technologie. Maar als je het menselijke bestuurder niet kunt verwijderen, maar hebben twee menselijke bestuurders nodig – de een om de ander wakker te houden – dan heb je echt een ongunstig economisch model.

Dus ik zou zeggen dat de zelfrijdende auto’s niet volledig in staat zijn om alleen te rijden zonder constant menselijk toezicht. Het is vergelijkbaar met de cruise control wanneer je op de snelweg rijdt. Het is een soort semi-zelfrijdende ding die eigenlijk met succes door AUDI,B.M.W. en Daimler getest werd. De nieuwe Audi A7 is zo’n model dat dat kan, maar de mens moet permanent achter het stuur blijven en de controle overnemen wanneer de auto zich bijvoorbeeld voorbereiden op de volgende afslag van de snelweg te nemen. AUDI heeft ook een nieuwe zelfrijdende concept die zal ziens beschikbaar zijn: Dit is AUDI AICON, maar opnieuw, het is alleen een mooie Auto.

AUDI AICON – Zelfrijdende Concept

Maar dit is eigenlijk een goed teken 😉 dat betekent dat we de auto op een dag echt volledig zelfrijdend kunnen maken. Het duurt even voor een tijdje. Hetzelfde gebeurde niet lang geleden met smartphones en tegenwoordig is touchscreen-technologie overal. De technologische vooruitgang in de afgelopen jaren is sneller dan ooit en met dit evolutietempo is bijna niets onmogelijk ;-). Als we de auto’s hoogstwaarschijnlijk zelfrijdend kunnen maken, kunnen we dat ook met de vliegtuigen doen. En als we gek genoeg zijn om dat te geloven, kunnen we op een dag zelfs op vakantie naar Mars reizen, hetzelfde als we nu reizen naar Australië of de Noordpool of ergens anders op aarde. Menselijke creativiteit met behulp van technologie is letterlijk onbeperkt. Ik kan niet zien waar we kunnen stoppen.

Bereid je voor op de komende ongeziene technologie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s