WAAR KOMEN DE ROBOTAUTO’S HET EERST?

Waymo Self-Driving Car in action.

De beste manier om de zelfrijdende wereld te begrijpen, is door niet te vragen Wanneer deze aankomt, maar Waar?. En Hoe? En Voor Wie? Ondanks de grote spelers die waggelen over tijdlijnen voor zelfrijdende auto’s, hebben de afgelopen maanden alleen al grote ontwikkelingen doorgemaakt.

Amazon investeerde in Aurora in een waarschijnlijke weddenschap op autonome pakketlevering. Waymo heeft aangekondigd dat het een fabriek voor zelfrijdende auto’s in Michigan opent. GM heeft zijn personeel verdubbeld voor zijn taxivervoer zonder chauffeur. En Ford investeerde in een nieuwe productiefaciliteit voor zelfrijdende auto’s die in 2021 aankomen. Naast voertuigen voor persoonlijk gebruik en taxivloten de markt zal waarschijnlijk uitbreiden naar autonome mijntransporteurs, tractor-opleggers, bulldozers, oogstmachines, vorkheftrucks, vrachtwagens en drones. Maar nu de vraag komt: Is het een goede zaak dat beleggers geen vergelijkingen maken tussen iPhone-acceptatie en het gebruik van AI (artificial intelligence) in leven-en-doodsituaties op de openbare weg? Oh hell yeah 🙂 , JA, natuurlijk is het goed 🙂

Ik heb een snelzoeken op internet gedaan, om precies te zien waar we vandaag zijn. En sommige van die dingen, heb ik al met eigen ogen al gezien tijdens mijn reis in de VS dit voorjaar en ik heb een paar dagen geleden soortgelijke dingen gezien in Singapore tijdens mijn zomervakantie.

BESTUURDERLOOS SHUTTLES

Tegenwoordig werken echte zelfrijdende shuttles in drukke stadscentra, die actief zijn in steden als Detroit en Columbus, Ohio. Met een vangst: De routes zijn extreem beperkt, meestal slechts 2 km of drie. Ook komen ze soms met een bestuurder achter het stuur, alleen om op de tech te babysitten. Bijvoorbeeld , De zelfrijdende ontwikkelingshub van de Universiteit van Michigan – De MCity heeft zojuist haar plannen aangekondigd om een ​​gratis autonome pendeldienst op de North Campus van de school te lanceren.

Bestuurderloos Shuttle doorrijden op de Campus van Universiteit van Michigan (V.S.)
 • GEREEDHEID = Waarschijnlijk in de komende jaren.
 • KEY PLAYERS = May Mobility, Ultra Global PRT
 • BEST-CASE SCENARIO = Regelmatig, snel, goedkoop, pijnloos rijdt naar het dichtstbijzijnde treinstation.
 • WORST-CASE SCENARIO = Lidar wordt donker en je moet je eigen verdomde bagage een paar kilometer sjouwen.

CAMPUS RUNABOUTS

Gedefinieerde ruimtes zoals universiteiten, woonwijken en senioren wonen faciliteiten zijn ideale testterrein voor AV’s [Autonomous Vehicles]. Tet verkeer beweegt langzaam, mensen volgen voorspelbare schema’s, en wegen zijn goed aangegeven. Dat is de reden waarom sommige bedrijven ritten maken in onderverdelingen in Boston en senior ontwikkelingen in Californië en Florida.

 • GEREEDHEID = Er zijn pilootprogramma’s aan de gang.
 • KEY PLAYERS = Optimus Ride, Voyage.
 • BEST-CASE SCENARIO = Je oma maakt een autorit zonder chauffeur naar de winkel.
 • WORST-CASE SCENARIO = Nieuwe school rage: bot-tipping.

ROBOTAXIS

Dit is de situatie die de meeste mensen waarschijnlijk (uiteindelijk) zullen tegenkomen. Zoals Uber, maar zonder Uber-stuurprogramma’s. Deze auto’s zullen je rondjagen in een stad of buurt, met beperkingen – misschien rijden ze niet in de regen of tijdens de spits of op bepaalde wegen.

Waymo Robotaxi op de weg in Californië
 • GEREEDHEID = Tot tien jaar uit
 • KEY PLAYERS = Aptiv, Ford’s Argo AI, GM’s Cruise, Uber, Waymo, Zoox, Daimler.
 • BEST-CASE SCENARIO = Veilig, betaalbare liften op een zonnige dag – geen rare chauffeurs
 • WORST-CASE SCENARIO = Werkloze coureurs blokkeren wegen uit protest .

LANDBOUWBEDRIJF EN MIJNMACHINES

Als je zelfrijdende voertuigen al aan het werk wilt zien, ga je naar de boerderij. Of de mijn. Voertuigen zonder bestuurder zijn op die plaatsen bijna een half decennium actief geweest. Herhaalde taken, prive-bezit, weinig mensen om te vermijden, dus: De Robots graven het. Deze machines zijn duur, maar dit is de plek waar de toekomst al als het verleden aanvoelt.

Self-Driving Landbouwmachine op het werk.
 • GEREEDHEID = Reeds in commerciële exploitatie.
 • KEY PLAYERS = Caterpillar, CNH, John Deere, Volvo.
 • BEST-CASE SCENARIO = Geen mijnbouwongevallen meer en hoge voedselproductie van een verouderende bevolking van boeren.
 • WORST-CASE SCENARIO = De robots zetten hun werktuigen op hun supervisors :-)…hahahaha

LOKALE LEVERINGSDROIDS

E-commerce, Amazon Prime en Amerikaanse luiheid hebben een monsterlijk inefficiënt systeem gecreëerd waar luide, vuile vrachtwagens altijd aanwezig zijn in zelfs de stilste woonstraten. Dus, kleine elektrische autonome voertuigen – navigeren op straat of op het trottoir – kan het antwoord zijn, boodschappen, maaltijden en pakketten naar jouw deur brengen.

Delivery Robot in de wijken van Londen.
 • GEREEDHEID = Er zijn pilootprogramma’s aan de gang
 • KEY PLAYERS = Amazon, Marble, Nuro, Starship
 • BEST-CASE SCENARIO = Minder vrachtwagens verstoren straathockeywedstrijden en vervuilen de lucht.
 • WORST-CASE SCENARIO = Maffia leert hoe te coderen, hack de bots om smokkelwaar te verplaatsen.

LANGVOUDIGE VRACHTWAGENS

Eén manier gezien: vrachtwagenvervoer op afstand is een ideale industrie voor zelfrijdende voertuigen. De snelwegen zijn saai en uniform, dit is precies alles wat de robots dichtbij en dierbaar voor hun CPU’s hebben.

Een andere manier gezien: Niets zou een moderne-dag neo-Luddite-beweging teweegbrengen, net zoals slecht functionerende 40-tons bestuurderloze 18-wielers die amok runnen. Dus, de ingenieurs moeten veel perfectioneren.

Self-Driving Truck op de Snelweg in Arizona.
De nieuwe manier on te werken voor de toekomstige vrachtwagenchauffeurs.
 • GEREEDHEID = Waarschijnlijk in de komende jaren.
 • KEY PLAYERS = Ike, Kodiak Robotics, Waymo, Volvo
 • BEST-CASE SCENARIO = Ongelooflijk veilige robotvrachtwagens, gebruik de snelwegen. Geen ruststops nodig en de economie houdt ervan 🙂
 • WORST-CASE SCENARIO = Je hebt Mad Max gezien…hahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s