Hoeveel talen spreek je?

De talen van de wereld

Dit is een normaale vraag in België. We vragen dit de hele tijd aan een nieuwkomer. Wij zijn een van de landen met de meeste poliglots ter wereld. Veel belgen spreken vloeiend tenminste 2 talen. We hebben 3 officiële talen (nederlands, frans en duits). Maar het meest gesproken zijn het nederlands en het frans (Nou…. natuurlik met hun specifike dialecten). Duits is alleen voor een minderheit mensen die in het oostelijk België wonen. Maar, om een nieuwe taal te leren tot een goed gesprekniveau je hebt niet zo veel tijd nodig. Ik zal het jullie hieronder laten zien. Je hebt alleen een sterke motivatie nodig. Maar natuurlijk, het hangt er erg vanaf wat jou moedertaal is.

In Europa wij heben met een groete meerderheit 3 categorieën talen:

 • Germaanse talen
 • Romaanse talen
 • Slavische talen

Maar in de hele wereld zijn er vandaag 7100 talen die gesproken worden. Al deze talen zijn verschillende talen (niet dialecten).

Levende talen in 2019

Maar van dit groete aantal 7100 talen ongeveer een derde van hen zijn nu in gevaar om te verdwijden. Ondertussen, slechts 23 talen worden gesproken voor meer dan de helft van de wereldbevolking. Ok dit it goed om te weten. De vraag is in dit geval: Hoe definiëren we eenvoudige talen om te leren?. Nou, om een antwoord te vinden wij moeten rekening houden met de volgende 3 kenmerken:

Grammatische structuur
 1. Heeft de nieuwe taal, nieuwe grammaticale structuren die veschillen van je moedertaal zijn?
Nieuwe klanken

2. Heeft de nieuwe taal nieuwe klanken die niet aanwezig in je moedertaal zijn?

Bestaande overeenkomsten

3. Heeft de nieuwe taal andere overeenkomsten met jouw moedertaal? Zal dat je leren helpen of hinderen?

Alle 7 miljard van ons lijken sterke opvattingen te hebben over onze moedertaal .Twee mensen in hetzelfde land (zelfs dezelfde stad ), zal je met evenveel vertrouwen vertellen dat hun taal superhard en supergemakkelijk is , dat je het nooit zult leren of dat het een eitje is . Ze zullen je zweren dat Engels een fluitje van een cent was om te leren, of dat het het moeilijkste is dat ze ooit hebben gedaan. Wat verklaart deze enorme meningsverschillen? Twee dingen:

 • Er bestaat niet zoiets als een universeel gemakkelijke taal
 • Het gemak van een taal hangt af van de leerling

Dus een nieuwe taal leren betekent niet van nul af aan beginnen. Bijvoorbeeld, de germaanse talen komen uit dezelfde taalfamilie als het Engels, dus de woorden en grammatica lijken vaak erg op elkaar. Soms, hoe harder je het probeert, hoe moeilijker een taal is om te leren. De meeste mensen zullen vroeg of laat opgeven als ze niet genieten van wat ze doen. Als taalonderwijs te moeilijk is, dit kan contraproductief zijn van 2 redenen:

 • het is moeilijk om aan te nemen
 • creëert stress en maakt het lastig om gemotiveerd te blijven

De tijd die het kost om een taal te leren, hangt van een aantal factoren af :

 1. Hoe dicht de nieuwe taal is voor jouw moedertaal of andere talen die je kent?
 2. Hoe complex is de taal?
 3. Hoeveel uur per week besteedt je aan het leren van de taal?
 4. De bronnen voor het leren van talen die voor je beschikbaar zijn.
 5. Jouw motivatie.

Omdat Engels de meest gebruikelijke en gemakkelijke taal om te leren is, ik zal dus Engels kiezen als referentie voor het leren van een nieuwe taal.

Engels is wereldwijd gesproken

Heb je raden welke taal het dichtst bij het Engels is? Het is een taal genaamd Friese taal die voornamelijk in Friesland in het noorden van Nederland wordt gesproken. Fries is eigenlijk een groep van drie, nauw verwante talen met Engels maar als mensen Fries zeggen, bedoelen ze meestal West-Fries, omdat dit het meest gesproken wordt. Maar nu hoe eenvoudig zijn de gemakkelijkste talen?

Dit eenvoudige taal begint plotseling als een hoop hard werk te klinken. Natuurlijk, deze aspecten zullen niet voor iedereen hetzelfde zijn. Het hangt er vanaf hoe gemotiveerd je bent, hoeveel ervaring je hebt en de technieken die je gebruikt. Talen die veel gemeen hebben met jou moedertaal, zijn meestal gemakkelijker dan die welke heel verschillend zijn. Dus de gemakkelijkste talen voor Engelssprekenden zijn allereerst natuurlijk de germaanse talen. Engels is een Germaanse taal, zoals het Nederlands en het Zweeds, maar het heeft ook veel gemeen met Romaanse talen zoals het Frans en het Spaans. De 5 eenvoudige germaanse talen om te leren voor Engelse sprekers zijn: Duits, Nederlands, Zweeds, Noors en Afrikaans.

Waarom zijn ze gemakkelijk? Deze talen zijn afkomstig uit dezelfde taalfamilie als het Engels, dus ze delen veel vocabulaire, grammatica en uitspraakfuncties. Degenen in deze lijst hebben geen ingewikkelde casussystemen zoals in het Duits, waardoor ze een beetje makkelijker op te halen zijn.

De 5 eenvoudige germaanse talen om te leren voor Engelse sprekers

Moedertaalsprekers van deze talen spreken vaak fantastisch Engels, dus het kan moeilijker (maar niet onmogelijk) zijn om mogelijkheden te vinden om te oefenen.

De tweede categorie van talen die eenvoudig voor Engelse sprekers zijn de romaanse talen. De 5 eenvoudige romaanse talen om te leren voor Engelse sprekers zijn: Spaans, Portuguees, Roemeense, Frans en Italiaans.

Waarom zijn ze gemakkelijk? Romaanse talen hebben hun wortels in het Latijn. Omdat de meerderheid van de Engelse woordenschat (58%) afkomstig van het Frans of het Latijn is. Wanneer je begint met het leren van een Romaanse taal, zul je realiseren dat je al heel veel woorden kunt zeggen door simpelweg een hammy-accent aan te brengen. Spaans, Italiaans en Roemeens hebben eenvoudigere spellingssystemen en minder klinkers dan het Engels, waardoor de uitspraak betrekkelijk eenvoudig is.

De 5 eenvoudige romaanse talen om te leren voor Engelse sprekers

Hoewel de grammatica gemakkelijker is dan talen zoals Duits of Russisch, moet je nog steeds grip krijgen op werkwoordsvervoegingen, dat wil zeggen, wanneer werkwoorden verschillende vormen hebben, afhankelijk van wie ze doet. Zelfstandige naamwoorden in Romaanse talen hebben ook een geslacht, dat aanvankelijk een beetje loco kan aanvoelen. Daarom voor Engels moedertaalspekers, hebben we 3 grote categorieën talen als volgt:

1. Gemakkelijke talen. – zijn die talen die nauw verwant met Engels zijn. Dus als je een van deze talen studeert voor 3h30/ dag en elke dag voor een tijdsbestek van 5,5 maanden, je kan de taalvaardigheid bereiken.

Gemakkelijke talen voor Engels spekers

2. Medium talen. – zijn die talen die een significante verschiellen van het Engels hebben. Dus als je een van deze talen studeert voor 3h30/ dag en elke dag voor een tijdsbestek van 10 maanden, je kan de taalvaardigheid bereiken.

Medium talen voor Engels spekers

3. Moeilijke talen – zijn die talen die echt moeilijk voor Engels spekers zijn. Dus als je een van deze talen studeert voor 3h30/ dag en elke dag voor een tijdsbestek van 1 jaar en 8 maanden, je kan de taalvaardigheid bereiken.

Moeilijke talen voor Engels spekers

Zoals jullie kunnen zien, het nederlands is een van de gemakkelijke taal om te leren. Ik vind dit uitstekend, hè? :-). Dit patroon kan ook gemakkelijk worden geëxtrapoleerd voor Nederlandse sprekers. Cool Thing, 🙂 .!!!!!

Dus het Nederlands moet worden de tweede meest gesproken taal wereldwijd na het Engels. Dat zou gelweldig zijn , denken jullie niet?!!! :-), 🙂 (hahaha.. just kidding).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s